MÅLSTYRNING, del 1

Precis som ordet säger så handlar målstyrning om att låta målet styra dig. Många har förhoppningar om att de skall nå ett mål, men de är inte beredda att göra det som målet kräver av dem.

Vad kräver dina mål av dig? Om det är låga krav så är målet för lågt satt, och det kommer aldrig att utveckla dig och du kommer inte att utvinna mer av din potential än vad du redan gör. I ett sådant läge så har du redan själv satt taket för den nivå som du kommer att uppnå som säljare, vilket är den nivå du redan befinner dig på. Men din potential är hög, mycket hög, och slösa inte bort din talang på att inte träna den.

Låt målet styra dig och inte omständigheterna. Omständigheter är något vi inte har någon kontroll över och det är ovanligt att de har relevant påverkan på dina möjligheter att nå ett tufft mål.

Bildligt talat så skulle man kunna säga att du går fram till ditt mål och frågar ”kära mål, jag skulle mycket gärna vilja komma fram till dig och nu undrar jag vad jag måste göra för att jag skall få det?”. Det är som när de fyra vännerna kommer till Trollkarlen från Oz, de var tvungna att göra något för att få sina drömmar uppfyllda. Och i sagan så märkte de alla att de redan hade det de sökte utan att det var en verklighet för dem, men genom att de gjorde något så utvecklades deras drömmar till verklighet.

Efter det att du bestämt mål, så skall du ta reda på vägen, vilket alltid är aktiviteter, och vilka aktiviteter som krävs bestäms av målet.

Vi kan alltid hoppas att vi skall nå vårt mål på rutin, men då är det inget mål värt namnet. Det är då endast en naturlig destination på den väg du redan färdas på vilket inte kommer att utveckla dig nämnvärt mycket.

Låt mig återkomma till begreppen framgång och framgångsrik. Om jag sätter upp ett mål oavsett vilket och därefter gör de aktiviteter som målet kräver av mig och därmed når det uppsatta målet, så har jag gått framåt. Har jag gått framåt så har jag fått framgång. Om jag övar upp en förmåga att göra det ofta så att jag blir rik på att gå framåt, ja då är jag också framgångsrik.

Gör dig beredd att ”göra det du hatar för att få det du älskar” … ingen annan kommer troligtvis att göra det åt dig!

 

En episod från en av mina dagar som Säljcoach

Det var augusti 2003 och det var våra första träffar efter semestern och jag besökte kundföretaget för att coacha tre av deras säljare. På förmiddagen, passet innan lunch, så träffade jag en av säljarna.

Jag frågade honom följande fråga: Varför kommer du att nå ditt säljmål i år? (deras verksamhetsmål sträckte sig till 31a december så vi var ungefär halvvägs avseende tiden).

Han funderade en kort stund och svarade: Ja, om kundansvariga kommer med fler affärsmöjligheter, vilket är en del av deras jobb, och om teknikerna finns tillgängliga och kan följa med till kund när man behöver, vilket är en del av deras jobb, och om marknaden blir bättre samt att kunderna inte velar så mycket … (en paus med tankar) … ja, och så skall väl jag göra en del också … ja då kanske jag når mitt mål.

Efter det passet så gick jag på lunch. Efter lunch (i samma konferensrum) träffade jag en kollega till den första och jag ställde samma fråga: Varför kommer du att nå ditt säljmål i år?

Han böjde sig ner i sin väska, tog upp ett papper och la det på bordet mellan oss och sa: Därför att jag kommer att göra dessa saker som står här!

Pappret han tog upp var det målformulär som vi arbetat med under träningen.

Säljaren jag träffade efter lunch jobbade på samma företag med i princip samma förutsättningar. Han hade exakt samma omgivning och vad jag förstår så var omvärlden i stort sett identisk efter lunch som före lunch. Men det som rörde sig innanför hans huvud, hans tankar och attityder, skiljde sig i diametralt motsatt riktning från vad den förste personen hade i sitt huvud.

En av dessa nådde sitt mål och gjorde en mycket bra karriär på företaget.

Vem av dessa säljare är du?

Sätt upp en plan för HUR du skall nå dina mål redan idag, och se till att planen innehåller sådant som du kan GÖRA … och så GÖR DU DET … och se fram mot att snart få njuta av att du nått ditt mål!

Lycka till!

/Jonas Möller

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *